Najaarsconcert Harmonieorkest HMC

Dit Najaarsconcert zal een uitwisselingsconcert zijn met Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg.

Vlaanderen Boven: najaarsconcert Helmonds Muziek Corps

Op 28 november neemt Helmonds Muziek Corps u mee naar het Vlaamse land. In het kader van de Lambertusconcertencyclus zal het HMC Belgische composities ten gehore brengen in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis.

Op het programma staat onder andere het werk Conzensus van Jan van der Roost. De titel verraadt de bijzondere wijze waarop dit openingswerk gespeeld is. In de titel zijn de woorden concertcyclus, zes en consensus te herkennen. Het werk werd namelijk eerder tijdens een meerdaags muziekevenement gespeeld door zes orkesten: twee fanfares, twee brassbands en twee harmonieën. Ondanks de verschillen tussen de muziekgezelschappen, slaagt Van der Roost erin om middels Conzensus ieder gezelschap tot zijn recht te laten komen.

Een wat onbekender werk dat op het programma zal staan is Cin, cin van Piet Swerts. Dit werk schreef Swerts naar aanleiding van een bezoek aan de champagnekelders in Epernay waar ellenlange druivengalerijen het uitzicht bepalen.

Een wat groter werk dat gespeeld zal worden is Colors van Bert Appermont. In dit werk staan kleuren en de bijbehorende emoties centraal. Ieder deel van de compositie heeft een andere kleur en bijpassend muzikaal karakter. Niet alleen kleuren vormen de leidraad in het werk, ook het tonenpalet dat een trombone voort kan brengen wordt door Appermont uitermate benut. Bart Claessens zal in Colors soleren op trombone. Hij speelt momenteel als solotrombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, geeft les aan het Conservatorium in Maastricht en is actief bij diverse ensembles in binnen- en buitenland.

Helmonds Muziek Corps heeft daarnaast voor het najaarsconcert Koninklijke Harmonie Orpheus uitgenodigd. De Koninklijke Harmonie Orpheus werd opgericht op 15 september 1864 en kan terugkijken op een rijke en succesvolle historie. In 1996 promoveerde Orpheus naar de Concertafdeling. De harmonie staat onder leiding van Hardy Mertens, die als docent verbonden is aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hardy Mertens geniet tevens bekendheid als verdienstelijk componist van tientallen werken, die wereldwijd worden uitgevoerd.  Orpheus treedt regelmatig op met zowel gerenommeerde gastsolisten als met solisten uit de eigen gelederen en concerteert graag met musici uit andere disciplines.

Kaarten à € 10,- (incl. 1 consumptie) zijn te verkrijgen via:
- mail info@lambertusconcerten.nl
- telefoon 0492-590333 (spreek duidelijk naam, telnr en aantal kaarten in)