Zeer indrukwekkend HMC Ontmoet... Vrijheid!

HMC kan terugkijken op een zeer indrukwekkend en spectaculair matineeconcert in Theater Speelhuis.

Het concert startte met het erg zuiver gezongen Festive Alleluia door het jeugdkoor van het Kunstkwartier.

Daarna was het de beurt aan het harmonieorkest met Soldaat van Oranje gevolgd door een zeer fraai uitgevoerde Holocaust Suite. Het publiek was er stil van!

De heren van Lambardi brachten vervolgens enkele stukken ten gehore waaronder The Awakening.

Daarna was het de beurt aan Lisalotte Gerards welke een kippenvelmoment bracht door de indrukwekkende vioolsolo uit Schindler’s List.

Om met een wat lichter stuk de pauze in te gaan, zong Lambardi een medley van enkele nummers van Vera Lynn.

Na de pauze volgden afwisselend stukken van het harmonieorkest, het jeugdkoor en Lambardi om uiteindelijk naar een apotheose te werken waarbij alle muzikanten samen een aantal stukken uitvoerden met als afsluiter het welbekende ‘Stars and Stripes’.

Bert Kuijpers heeft de middag aan elkaar gepraat, met uitleg en achtergrondinformatie over de diverse stukken aangevuld met wat Helmondse geschiedenis en eigen anekdotes.

Iedereen bedankt, het was een prachtige middag!

Voor degenen die er niet bij was: u heeft echt iets gemist! We zien u daarom graag bij een van onze komende evenementen. Zie hiervoor ook de agenda.

Onderstaand wat eerste foto’s. De rest van de foto’s vindt u onder Media. Nu on-line impressies door Hubert van Duppen en Jan Dijstelbloem van generale repetitie en concert.

Zondagochtend repetitie

Lambardi bereidt zich voor

Harmonieorkest bereidt zich voor

Enkele minuten voor concert

Enkele minuten voor concert

En...los!