Dirigent SWE

Rob van der SommenOpleiding

Rob van der Sommen zag op 27 november 1969 het levenslicht. Geboren en getogen in Helmond was het ook in Helmond waar hij voor het eerst de trommelstokken hanteerde. Zijn eerste slagwerklessen volgde hij bij Theo Kieft en Maarten Meulendijks. Naast zijn studie wiskunde en natuurkunde volgde Rob diverse slagwerkopleidingen bij o.a. Frans van Grinsven en Willie Gouswaard, ook workshops met o.a. Victor Oskam, Ali N’Dya Rose (wereldpercussie), Maino Remmers en Jasper Staps (lichte muziek) werden niet geschuwd.

Ervaring

Als dirigent verleent Rob zijn diensten aan de slagwerkgroepen van Harmonie Juliana Someren-Eind, Fanfare De Vooruitgang Stiphout en Harmonie St. Cecilia Asten. Bij laatstgenoemde harmonie verzorgt Rob ook de slagwerkopleiding en geeft hij tevens leiding aan het jeugdslagwerkensemble.

Componist / Arrangeur

Naast het actief spelen en het dirigeren is Rob ook actief als componist / arrangeur bij Dutch Music Partners. In zijn composities/arrangementen is Rob op zoek naar entertainment, herkenbaarheid waardoor zijn composities / arrangementen zeer ritmisch en melodieus zijn. Ook de combinatie van slagwerk met juist andere instrumenten komen met regelmaat in zijn composities / arrangementen naar voren.
Op dit moment is Rob één van de voortrekkers om slagwerk in het theater te promoten, de uitdaging om een slagwerkgroep een gevarieerd avondvullend programma te laten verzorgen is de drijfveer om leiding te geven aan een slagwerkgroep.