Fanfare De Vooruitgang met HMC in Het Speelhuis

Vandaag vond in theater Het Speelhuis het concert plaats van Fanfare De Vooruitgang en het harmonieorkest van HMC.

Voor De Vooruitgang was dit het tweede try out concert voor hun concertwedstrijd op 24 november in De Schalm in Veldhoven.

Onder leiding van haar dirigent Frenk Rouschop werd de boventoon gevoerd door klanken van de Amerikaanse componist, dirigent, muziekpedagoog en pianist Leonard Bernstein ter ere van zijn 100ste geboortejaar. Bernstein is gebruikt als inspiratiebron bij de totstandkoming van het concoursprogramma.

Het concert startte met In Other Words van de Luxemburger Marco Pütz, prachtige klanken kwamen hierin voorbij.

Vervolgd werd met een stuk van Bernstein. Uit de opera Candide begeleidde de fanfare zangeres Suzan Seegers met het vrolijke Glitter and be Gay. Het verhaal gaat over de geliefden Candide en Cunegonde die door sociale ongelijkheid en oorlog van elkaar gescheiden raken.

I shall love but Thee van Jan van der Roost was het volgende werk. Dit gelegenheidswerk werd speciaal voor fanfare en sopraan geschreven ter gelegenheid van de bruiloft van de jongste zoon van deze componist. Een mooie uitvoering van deze indringende en aansprekende klanken.

Afgesloten werd met een vrolijke uitsmijter. Wij wensen De Vooruitgang enorm veel succes op 24 november!!

Na de pauze was de muzikale beurt aan HMC. Met Canterbury nog vers achter ons werd het podium gevuld met Engelse klanken van de Highlands, James Bond, Chicken Run en Deep Purple. Afgesloten werd met de vrolijke mars Centaur.

Een mooie muzikale middag met twee echte Helmondse verenigingen kwam hiermee ten einde.

Bijgebleven aan deze middag is een mooie uitspraak: Muziek heeft de kracht om het goede in mensen naar boven te halen.