Ingeborg Odekerken is De Helmondse Maestro 2022

Op zaterdagavond 14 mei 2022 zag een uitverkocht Theater Speelhuis hoe Ingeborg Odekerken na een spannende muzikale strijd de zilveren baton in ontvangst mocht nemen.

Na weken van repeteren, workshops en veel uren thuisstudie konden Harrie van Dijk (wethouder), Noël Silalahi (jeugdburgemeester), Geraldine Setz (voormalig eigenaresse stadstoiletten), Gerard van Hal (fotograaf), Mounir Toub (chefkok) en Ingeborg Odekerken (coach en logopediste) eindelijk het Helmondse publiek laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. Samen met het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps lieten ze alle toegestroomde fans genieten van een muzikale avond variërend van ‘Morgenstimmung’ tot ‘Star wars’.

Dat het Helmonds Muziek Corps een vereniging is van én voor de stad kwam gedurende de avond een aantal keer naar voren. Dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren vormde De Helmondse Maestro een zeer welkome avond uit voor gasten die anders wellicht de weg naar theater Het Speehuis niet weten te vinden. Daarnaast is middels een ludieke dienstenveiling een eerste financiële basis gelegd voor het aanstaande jubileumjaar dat volgend jaar gevierd gaat worden met muzikale activiteiten voor heel Helmond.

De jury – bestaand uit Bram Bosmans, Jermain de Rozario (winnaar De Helmondse Maestro 2019) en Rob van der Sommen- had het nog moeilijk om te bepalen welke van de kandidaten uiteindelijk door mocht naar de finale. Uiteindelijk belandden Noël Silalahi, Ingeborg Odekerken en Mounir Toub in de finale alwaar zij soliste Danny Mikesz begeleidden samen met de muzikanten van Helmonds Muziek Corps.

Na een feestelijke estafette volgde het verlossende woord: haar duidelijke slagtechniek in combinatie met haar inlevingsvermogen én voorbereiding maken Ingeborg Odekerken de opvolgster van Jermain de Rozario en daarmee is zij De Helmondse Maestro 2022.

Klik HIER voor een reportage van de avond met dank aan DitisHelmond. 

Een foto-impressie vindt u HIER.