Harmonieorkest

Het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps bestaat uit ongeveer 70 enthousiaste leden die repeteren op dinsdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur.

Het harmonieorkest staat sinds 1 augustus 2019 onder leiding van Willem van Zee.

De leden van het orkest komen uit de gehele stad of zelfs van daarbuiten. Het orkest streeft ernaar elk jaar minstens drie concerten te geven. Ook worden regelmatig donateurs- en uitwisselingsconcerten gegeven in samenwerking met bevriende muziekverenigingen.

De straat op

Op straat laat HMC zich regelmatig zien door bijvoorbeeld de deelname aan de jaarlijkse Keiebijters carnavalsoptocht, de bloemenintocht van de Avondvierdaagse, opluistering van de festiviteiten op Koningsdag en natuurlijk het inhalen van Sint Nicolaas. 

Kwaliteit

Het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling, de eerste divisie (voorheen Vaandelafdeling), van de KNMO. Een van de doelstellingen van dirigent en orkest is dit niveau tot in de lengte van jaren vast te houden. Jaarlijks worden er dan ook muziekstukken van het hoogste niveau gespeeld en gemiddeld eenmaal per vier jaar neemt het orkest deel aan een concours. Het laatst was dit in november 2017 te Veldhoven, waar wederom een mooie eerste prijs werd behaald.

Interesse?

Iedereen die interesse heeft lid te worden van deze dynamische vereniging kan komen kijken op de wekelijkse repetitie op dinsdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur in het HMC gebouw. Een bericht sturen kan ook via ons contactformulier.

Repetitie

Elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.