Over ons

Home . Over ons

Helmonds

Helmonds Muziek Corps werd opgericht op 15 oktober 1883 als fanfare van de Koninklijke Nederlandsche Machinefabrieken v/h E. Begemann. Oorspronkelijk bedoeld als zinvolle vrijetijdsbesteding, ontpopte Helmonds Muziek Corps zich uiteindelijk tot de vereniging die ze heden ten dage is: een gezellige club muzikanten waar goede muziek hoog in het vaandel staat.

 

Muziek

Het Helmonds Muziek Corps bestaat uit diverse orkesten (klik op de links voor meer informatie):

Het Helmonds Muziek Corps streeft ernaar muziek te maken in de hoogste afdeling van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Zo behaalde het harmonieorkest in maart 2004 het landskampioenschap en behaalde het slagwerkensemble in 2022 de tweede plaats in de tweede divisie op het Wereld Muziek Concours.

De muziek van Helmonds Muziek Corps beperkt zich niet alleen tot de concertzaal, ook in de Helmondse straten klinkt regelmatig de muziek van de ‘harmonie in rode uniformen’ zoals tijdens de Sinterklaasintocht, de tweejaarlijkse serenadedag en de carnavalsoptocht. Uiteraard zal ook ons 140-jarig jubileum de Helmondse bevolking niet ontgaan.

 

 

Corps

Niet alleen muzikaal wordt er aan de weg getimmerd, ook organisatorisch is Helmonds Muziek Corps een dynamische vereniging. Er wordt door tientallen vrijwilligers hard gewerkt om de vereniging draaiende te houden.

De organisatie van Helmonds Muziek Corps (HMC) bestaat uit een bestuur en diverse commissies. HMC wordt verder ondersteund door Stichting HMC Voorzieningsfonds en Stichting Huisvesting HMC/TOV. Tot slot heeft het Corps een betrokken ereraad bestaande uit een veertigtal commissarissen die de vereniging bijstaat met raad en daad.

Ondanks de jubileumleeftijd van 140 jaar timmert Helmonds Muziek Corps nog altijd aan de weg en hoopt dat niet alleen de leden, maar vooral ook haar luisteraars in de toekomst nog volop plezier beleven aan haar muzikaliteit.