Slagwerkensemble

Home . Slagwerkensemble

Het slagwerkensemble van Helmonds Muziek Corps bestaat uit een enthousiaste groep slagwerkers van verschillende niveaus. Het slagwerkensemble van HMC komt uit in de hoogste divisie van de KNMO en staat op dit moment onder leiding van Rob van der Sommen.

De muziekkeuze van het SWE mag op z’n minst als gevarieerd worden bestempeld. Zo worden bekende en minder bekende stukken uitgewerkt tot avondvullende theaterprogramma’s (o.a. ‘Beat goes on’) maar ook concertwerken behoren standaard tot het programma.
Tijdens straatoptredens van Helmonds Muziek Corps fungeert de slagwerkgroep bovendien als traditioneel tamboercorps en worden straatmarsen gespeeld. Kortom, een moderne club waar ook de traditionele elementen niet vergeten worden.

Aan het lijstje van hoogtepunten voor de slagwerkers (o.a. het landskampioenschap in 1995, tweede plek in 2004 en 1e prijs tijdens KNFM concours in 2006) kan zeker het optreden tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in 2022 worden toegevoegd. Met het speciaal voor hen gecomponeerde ‘Extra Terra’ namen de slagwerkers het publiek mee op hun ruimtereis. Het optreden werd ondersteund met prachtige animaties, een geweldig lichtplan en zelfs een acteur. Met een knappe tweede prijs keerde het SWE terug naar Helmond.

Dirigent

Rob van der Sommen (Helmond, 1969) staat sinds 2008 voor het slagwerkensemble. Rob was vele jaren werkzaam als orkestslagwerker bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens” (FKKLBW) te Vught, en had tevens de leiding van het allround-combo van dit orkest.  Rob is een allrounder te noemen, naast zijn baan als docent wiskunde, dirigeert hij diverse slagwerkensembles in de regio (Fanfare De Vooruitgang en harmonie St. Caecilia Lieshout) en is hij werkzaam als arrangeur en componist. Onder leiding van Rob van der Sommen werden de slagwerkers van Helmonds Muziek Corps al voor diverse uitdagingen gesteld en met succes: van complete theatershows in samenwerking met andere slagwerkgroepen (Beat goes on XL, Drums United) tot het behalen van de tweede plaats op het Wereld Muziek Concours.

Interesse?

Om ook in de toekomst de blijven laten zien wat het slagwerkensemble van HMC waard is, is er altijd behoefte aan uitbreiding. Jeugdige slagwerkers maar ook ervaren enthousiastelingen zijn altijd welkom! Iedereen die interesse heeft om lid te worden van het slagwerkensemble kan komen kijken op de wekelijkse repetitie op woensdagavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur in het HMC gebouw. Een bericht sturen kan ook via ons contactformulier.

 

 

(C) Henk Hermans