Harmonieorkest

Home . Harmonieorkest

Het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste leden die repeteren op dinsdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Het harmonieorkest staat sinds 1 augustus 2019 onder leiding van dirigent Willem van Zee.

De leden van het orkest komen uit de gehele stad en zelfs van daarbuiten. Het orkest streeft ernaar elk jaar minstens drie concerten te geven waarbij klassieke en moderne concertwerken elkaar afwisselen. In de concertserie ‘HMC ontmoet…’ begeleidde het harmonieorkest diverse bekende solisten, organiseerde het orkest de muzikale zoektocht naar De Helmondse Maestro, maar verzorgde het ook sfeervolle najaars- en kerstconcerten.

Het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling, de eerste divisie (voorheen Vaandelafdeling), van de KNMO. Een van de doelstellingen van dirigent en orkest is dit niveau tot in de lengte van jaren vast te houden.

Dirigent

Dirigent Willem van Zee (Asperen, 1970) staat sinds 1 augustus 2019 voor het harmonieorkest. Sinds 1996 heeft Willem een groot aantal orkesten gedirigeerd, verschillende projecten en theaterproducties gedaan en samengewerkt  met een aantal vermaarde solisten. Tevens is hij een veelgevraagd repetitor bij verschillende orkesten. Enkele solisten waar Willem mee heeft samengewerkt zijn Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker), Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest), Corpus en het Toverbaltheater. Op dit moment is hij vaste dirigent bij Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel, Harmonie Crescendo Sassenheim, Ons Genoegen uit Rhenen en het Open Fanfare Orkest.

Interesse?

Al jaren niet meer gespeeld, maar het begint nu toch weer te kriebelen? Of na een aantal jaar muziekles op zoek naar een orkest? Iedereen die interesse heeft lid te worden, kan komen kijken op de wekelijkse repetitie van het harmonieorkest op dinsdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur in het HMC gebouw. Een bericht sturen kan ook via ons contactformulier.