Muziekles volgen

Home . Muziekles volgen

Muzieklessen zijn voor iedereen

Helmonds Muziek Corps biedt iedereen de gelegenheid muzieklessen te volgen. De muzieklessen worden gegeven door professionele docenten van het Kunstkwartier Helmond. Muzieklessen zijn voor jong en oud: voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar ook voor volwassenen.

Het volgen van muzieklessen duur? Door muziekles via Helmonds Muziek Corps te volgen krijg je korting op het lesgeld. Daarnaast hoeft er geen instrument te worden aangeschaft maar kan de leerling deze (tegen vergoeding) lenen. Instromen kan het hele jaar door. Neem in elk geval contact op m.b.v. het contactformulier.

Muziek maken leer je samen!

Muziek kun je leren! Er is wel werk aan de winkel, want een instrument leren bespelen, vereist wat training. De opleiding is uit vier delen opgebouwd. Elk deel wordt afgesloten met een eigen diploma (A-B-C-D). Al heel snel (na ruim 7 maanden les) stroomt een leerling in het pieporkest of het Jeugd Ensemble Slagwerk. Hierin wordt de basis gelegd om samen te leren spelen, zodat later doorgestroomd kan worden naar de andere geledingen van onze vereniging zoals het opleidingsorkest en later het harmonieorkest en/of slagwerkensemble.

Natuurlijk is de opleiding niet alleen maar hard werken. De lessen zijn leuk en er is volop aandacht voor het plezier in de muziek en het uitoefenen van een gezamenlijke hobby. Muziek maken, maakt slim!

Naast de muzikale activiteiten worden ook andere leuke dingen georganiseerd. Zo is er elk jaar een activiteitendag voor de jeugd en een HMC Jeugdkamp! Dat is niet alleen erg leuk voor de jeugd, maar versterkt ook de onderlinge band.

Als je benieuwd bent naar de vorderingen van de leerlingen, bezoek dan eens een voorspeelmiddag. Ze worden regelmatig georganiseerd om de ouders, grootouders en andere belangstellenden te laten horen wat ze hebben geleerd.

Wie zijn wij?

Helmonds Muziek Corps is een muziekvereniging. Binnen deze vereniging kun je verschillende instrumenten bespelen. Naast de klarinet zijn er ook trombones, saxofoons, fluiten, trompetten en ga zo maar door. Maar ook het slagwerk is erg breed, waarbinnen je wel honderd kanten op kunt. Helmonds Muziek Corps heeft vijf orkesten:

  • Het pieporkest, voor de leerlingen die vooral leren samen spelen;
  • Het opleidingsorkest, voor de leden die naast samen spelen, alvast wennen aan het spelen in het harmonieorkest;
  • Het harmonieorkest: een groot orkest met veel verschillende instrumenten;
  • Het JES (jeugd ensemble slagwerk), voor beginnende slagwerkers die alle kanten op willen;
  • Het slagwerkensemble, voor de meer ervaren slagwerkers.

De kosten

De les- en contributiekosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan leeftijd en instrument. We vertellen er graag meer over. Neem daarvoor gerust contact op of kom eens naar een repetitie!