Slagwerkensemble

Het slagwerkensemble van Helmonds Muziek Corps bestaat uit een enthousiaste groep slagwerkers van verschillende niveaus. Het slagwerkensemble van HMC komt uit in de hoogste divisie van de KNFM, de "eredivisie" en staat op dit moment onder leiding van Rob van der Sommen.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten voor de slagwerkers was het behalen van het landskampioenschap op 9 december 1995. Op 22 februari 2004 werd het ensemble 2de bij de landskampioenschappen in Winterswijk en in 2006 behaalde het slagwerkensemble wederom een 1e prijs met onderscheiding op het KNFM concours in Kerkrade.

Divers

Het slagwerkensemble varieert in de muziek die het speelt en de muziekkeuze mag op zijn minst als gevarieerd bestempeld worden. Popmuziek en easylistening wordt uitgewerkt tot avondvullende theaterprogramma’s (waaronder Drums United met Cesar Zuiderwijk) en klassieke muziek wordt gecombineerd met kamerkoorensembles. Naast deze zijsprongen, zijn concertwerken standaard onderdeel van het programma. Omdat de jeugd voor de slagwerkgroep erg belangrijk is, worden er (minimaal) 1 x per maand zogenaamde “plus-repetities” gehouden. Tijdens deze sessies repeteren de leden van jeugdensemble slagwerk (JES) samen met de slagwerkgroep. Tijdens straatoptredens van Helmonds Muziek Corps fungeert de slagwerkgroep als traditioneel tamboercorps en worden straatmarsen gespeeld. Kortom, een moderne club waar ook de traditionele elementen niet vergeten worden.

Interesse?

Om ook in de toekomst de blijven laten zien wat het slagwerkensemble van HMC waard is, is er altijd behoefte aan uitbreiding. Jeugdige slagwerkers maar ook ervaren enthousiastelingen zijn altijd welkom! Iedereen die interesse heeft om lid te worden van het slagwerkensemble kan komen kijken op de wekelijkse repetitie in het HMC gebouw. Een bericht sturen kan ook via ons contactformulier.

Repetitie

Elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.

SWE 2016