Vrienden van Helmond live – middagprogramma

Home . Vrienden van Helmond live – middagprogramma

Als jarige krijg je meestal cadeaus, maar Helmonds Muziek Corps gééft de stad Helmond juist een muzikaal cadeau: op zaterdag 3 juni zal het plein voor Theater Het Speelhuis bol staan van muzikale activiteiten. De Helmondse verzekeringsbedrijven Rivez en HG  én verzekeraar NH1816, hebben er mede voor gezorgd dat deze middag tot stand kan komen. Daarom zetten wij ze graag op deze pagina in het zonnetje.

Voor en door Helmondse jeugd 

In de middag staat de Helmondse jeugd centraal. De afgelopen weken zijn er op een dertiental basisscholen gastlessen gegeven op een zogenaamde pBone: een trombone gemaakt van vrolijk gekleurd kunststof.

Mr. pBone

Mr. pBone ontstaat in 2013 tijdens trombonefestival Slide Factory. Inmiddels heeft mr. pBone meer dan 1000 workshops gegeven op zo’n 200 scholen in Nederland.  Mr. pBone zorgt ervoor dat mensen in no-time de kracht van samen muziekmaken ervaren. Iedereen begint op nul en na een paar minuten hoor je al resultaat. En als iedereen goed samenwerkt klinkt het te gek. Ook de leerlingen van diverse Helmondse basisscholen zijn in drie lessen aan de slag gegaan met de pBones.

Groot Helmonds Opleidingsorkest

Onder het mom van ‘samen muziek maken is leuker dan alleen’ zijn alle leerlingen van harte uitgenodigd om te laten horen wat ze hebben geleerd in één groot pBone-orkest. Samen met het Groot Helmonds Opleidingsorkest treden ze op vanaf 13:30 uur. Een goed feest vier je namelijk samen en dus vormt de jeugd van de Helmondse muziekverenigingen een extra groot orkest. Een muzikale traktatie voor, door en van de Helmondse jeugd.

Alle activiteiten op 3 juni zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er op het terrein diverse eet- en drinkgelegenheden om de feestvreugde extra te verhogen. We nodigen je graag uit voor ons feestje, jij komt toch ook?

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Het organiseren van een feestje als ???????? ??? ??????? ????! kost een aardige duit. Wij zijn dan ook ontzettend blij met de (financiële) ondersteuning vanuit onderstaande fondsen.
Dank ook aan:

  • Coovels Smits Stichting
  • Stichting N.K.V.-gebouw
  • Stichting mr. August Fentener van Vlissingen Fonds
  • Wethouder van Deutekomstichting